De Succes

Een zeiltocht met de tweemast klipper Succes zal zeker worden wat de naam al doet vermoeden. Zeilen met dit luxueuze schip is voor iedere gast een waar feest. Vanuit de thuishaven vaart de Succes over het IJsselmeer en de Waddenzee.

Ruime deksalon met mahoniehouten interieur.

Vanuit de kuip komt u in de deksalon waarvandaan u, dankzij de grote ramen, geniet van een weids uitzicht. Het interieur is voorzien van veel mahoniehout en koperen details. In de deksalon bevinden zich de bar met koperen biertap, een breedbeeldtelevisie, DVD-, CD- en MP3-speler. Zo is het ook op wat koudere of natte dagen comfortabel en gezellig binnen. Nog verder omlaag vindt u de ruime benedensalon, ofwel de kajuit, waar gegeten, vergaderd of gefeest kan worden. Aangrenzend ligt de kombuis met professionele horeca-apparatuur en een afwasmachine. Er zijn tevens een wasmachine en een droger aanboord.

Overnachten aan boord van de Succes.
Helemaal vooraan in de Succes bevinden zich twaalf tweepersoons hutten, elk met twee eenpersoons bedden. Elke hut heeft zijn eigen wastafel, douche en toilet en er is bovendien 24 uur per dag 220 V stroomvoorziening.

Sail Amsterdam 2015
De Succes is opnieuw geselecteerd als officiële deelnemer voor het grootse event Sail Amsterdam 2015! U kunt dit luxe traditionele zeilschip tegenkomen bij alle onderdelen van het evenement, omdat het schip exclusief wordt ingezet voor hospitality arrangementen en daardoor officieel overal toegang toe heeft.

Geschiedenis.
Het schip werd gebouwd in scheepswerf Van Duijvendijk, één van de  oudste scheepswerven van Nederland en de eerste werf met een dwarshelling. Schepen die, zelfs tegenwoordig nog de Rolls Royces onder de zeilschepen worden genoemd. In 1909 wordt de tweemast klipper als vrachtschip genaamd Dependent te water gelaten. Na een imposante geschiedenis van zeilend vrachtschip tot motorvrachtschip, werd het in 1998 volledig omgebouwd tot een luxe en comfortabel passagiersschip en ging de klipper varen onder de veelbelovende naam, Succes.

Koningsvaart.
De Succes is 1 van de uitgenodigde schepen geweest tijdens de koningsvaart op het IJ.